Solata z mlado špinačo in pečenim korenjem

Znam svetuje

Sestavine

  • 300 g korenja
  • 400 g mlade špinače
  • 150 g orehovih jedrc
  • 1/4 rdeče čebule
  • 150 g slanega sira
  • 1 strok česna
  • 1 žlica svežega rožmarina
  • 1 žlica medu
  • sol in poper
  • oljčno olje
  • 2 žlici limoninega soka

Postopek

1Pečico predgrejemo na 200 °C. Korenje olupimo in jih po dolžini narežemo na približno centimeter debele palčke.  V skledi zmešamo korenje s tremi žlicami oljčnega olja, žlico medu, strtim strokom česna in rožmarinom. Dodamo še sol in poper, dobro premešamo in razporedimo po pladnju, ki smo ga obložili s peki papirjem. Pečemo 15-20 minut, dokler se korenje ne zmehča.

2Špinačo dobro operemo in ji odstranimo peclje. Čebulo narežemo na tanke kolobarje. Slani sir nadrobimo na manjše koščke.

3V skledo damo špinačo, čebulo, korenje, potresemo z orehovimi jedrci in slanim sirom.

4Pripravimo še preliv po okusu, lahko pa zmešamo oljčno olje in limonin sok in prelijemo po solati.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite