Sestavine
- 300 g korenja
- 400 g mlade špinače
- 150 g orehovih jedrc
- 1/4 rdeče čebule
- 150 g slanega sira
- 1 strok česna
- 1 žlica svežega rožmarina
- 1 žlica medu
- sol in poper
- oljčno olje
- 2 žlici limoninega soka
Postopek
1Pečico predgrejemo na 200 °C. Korenje olupimo in jih po dolžini narežemo na približno centimeter debele palčke. V skledi zmešamo korenje s tremi žlicami oljčnega olja, žlico medu, strtim strokom česna in rožmarinom. Dodamo še sol in poper, dobro premešamo in razporedimo po pladnju, ki smo ga obložili s peki papirjem. Pečemo 15-20 minut, dokler se korenje ne zmehča.
2Špinačo dobro operemo in ji odstranimo peclje. Čebulo narežemo na tanke kolobarje. Slani sir nadrobimo na manjše koščke.
3V skledo damo špinačo, čebulo, korenje, potresemo z orehovimi jedrci in slanim sirom.
4Pripravimo še preliv po okusu, lahko pa zmešamo oljčno olje in limonin sok in prelijemo po solati.