Ta solata iz divjih in gojenih špargljev je odlična predjed ali priloga k mesu oziroma kuhani šunki.
Sestavine za solato iz divjih in gojenih špargljev
- 500 g gojenih špargljev
- šopek divjih špargljev
- 4 jajca
- 0,5 dl domačega oljčnega olja
- sol in poper
Postopek
1Pripravimo si ozek in visok lonec s pokrovom. Špargljem, divjim in gojenim, odlomimo trši spodnji oleseneli del ter ga zavržemo.
2Šparglje narežemo na približno enako dolžino. Gojene šparglje povežemo v zelo rahel snop, pokonci ga postavimo v lonec in nalijemo toliko vode, da 1/3 špargljev gleda iz vode. Pokrite kuhamo 5 minut, nato prav tako pokonci v lonec dodamo še divje šparglje.
3Sicer ni nujno, solata je odlična tudi samo z gojenimi, ampak divji dodajo malo grenkobe, ki paše v to solato. Pokrite kuhamo še 5 minut.
4Šparglje odcedimo in zložimo na ovalen pladenj. Posolimo, popopramo in zalijemo z oljčnim oljem. Po vrhu položimo na polovice narezana trdo kuhana jajca.
Nasvet
Vode, v kateri kuhamo šparglje, nikar ne zavrzite. Z njo lahko zalivamo rižote ali testenine, lahko jo pijemo za čiščenje telesa ali uporabimo kot tonik za čiščenje obraza.