Pita s kakijem in skuto

Morda vas zanima

- Oglas -

Pita s kakijem in skuto je sveža sladica polnega okusa. Kaki velja za zlat sadež jeseni. Je prava vitaminska bomba polna mineralov, vitaminov in antioksidantov.

Sestavine

Testo

  • 250 g moke
  • 1 manjše jajce
  • 1 vanilijev sladkor
  • 160 g masla
  • 90 g sladkorja v prahu
  • 1 limona (lupinica)
  • žlica ruma (ni nujno)

Nadev

  • 250 g skute (pasirane)
  • 160 g sladkorja
  • 700 g kakija (vanilijev)
  • 5 jajc
  • 0,5 l mleka
  • 50 g masla
  • 60 g praška za vanilijev puding

Postopek

1Pekač dobro namastimo in posujemo z moko, da se pita ne bo prijela. Pečico ogrejemo na 190 stopinj Celzija.

2Iz sestavin za testo zmešamo in umesimo testo. Enakomerno ga razvaljamo na velikost pekača in bodimo pozorni, da obložimo tudi rob. Pokrijemo s peki papirjem in nasujemo fižol, da obteži testo in da se rob zapeče. Testo spečemo do polovice, približno 8 minut.

3Za nadev najprej ločimo jajca (beljake in rumenjake) in iz beljakov naredimo čvrst, gladek sneg. Vmešamo 80g sladkorja ter skuto.

44dcl mleka skupaj z maslom in preostalim sladkorjem zavremo. Posebej v posodi zmešamo prašek za puding, 1dcl mleka (hladnega) ter rumenjake. Vse skupaj dobro premešamo in vlijemo v vrelo mleko. Ponovno prevremo in primešamo skutno maslo, ki smo jo naredili iz beljakov ter skute.

5S testa odstranimo fižol in papir in vlijemo maso do polovice. Dodamo olupljene in narezane kakije ter prilijemo preostanek mase. Na 180 stopinj, pito peče še pol ure, jo ohladimo, potresemo s sladkorjem v prahu in pita je nared.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -