Ruska solataย je razliฤica francoske solate z majhno razliko. Izmislil si jo je Lucien Olivier, ลกef ene najbolj znanih moskovskih restavracij, imenovane Hermitage, ter v francosko solato dodal meso.
Sestavine
- 100 g mesa (peฤenke, ลกunke, perutnine …)
- 100 g kumaric
- 100 g kuhanega korenฤka
- 100 g kuhanega krompirja
- sol
- poper
- 3-4 ลพlice majoneze
- ลพlica kisle smetane
- ลพlica gorฤice
- limonin sok
- filet sardele, zdrobljen
- 1 jabolko
- 2 trdo kuhana jajca
Postopek
1Vsa ลพivila – meso in zelenjavo – zreลพemo na tanke rezance ali na kocke, kumarice na majhne kocke. Dodamo zaฤimbe, majonezo in kislo smetano.
2Za osveลพitev dodamo narezano jabolko. Jajca drobno sesekljamo in jih dodamo solati. Posujemo s filejem sardele.