Ruska solata je različica francoske solate z majhno razliko. Izmislil si jo je Lucien Olivier, šef ene najbolj znanih moskovskih restavracij, imenovane Hermitage, ter v francosko solato dodal meso.
Sestavine
- 100 g mesa (pečenke, šunke, perutnine …)
- 100 g kumaric
- 100 g kuhanega korenčka
- 100 g kuhanega krompirja
- sol
- poper
- 3-4 žlice majoneze
- žlica kisle smetane
- žlica gorčice
- limonin sok
- filet sardele, zdrobljen
- 1 jabolko
- 2 trdo kuhana jajca
Postopek
1Vsa živila – meso in zelenjavo – zrežemo na tanke rezance ali na kocke, kumarice na majhne kocke. Dodamo začimbe, majonezo in kislo smetano.
2Za osvežitev dodamo narezano jabolko. Jajca drobno sesekljamo in jih dodamo solati. Posujemo s filejem sardele.