Ruska solata z jabolkom

Znam svetuje

Ruska solata je različica francoske solate z majhno razliko. Izmislil si jo je Lucien Olivier, šef ene najbolj znanih moskovskih restavracij, imenovane Hermitage, ter v francosko solato dodal meso.

Sestavine

  • 100 g mesa (pečenke, šunke, perutnine …)
  • 100 g kumaric
  • 100 g kuhanega korenčka
  • 100 g kuhanega krompirja
  • sol
  • poper
  • 3-4 žlice majoneze
  • žlica kisle smetane
  • žlica gorčice
  • limonin sok
  • filet sardele, zdrobljen
  • 1 jabolko
  • 2 trdo kuhana jajca

Postopek

1Vsa živila – meso in zelenjavo – zrežemo na tanke rezance ali na kocke, kumarice na majhne kocke. Dodamo začimbe, majonezo in kislo smetano.

2Za osvežitev dodamo narezano jabolko. Jajca drobno sesekljamo in jih dodamo solati. Posujemo s filejem sardele.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite