Ruska solata z jabolkom

Znam svetuje

Ruska solataย je razliฤica francoske solate z majhno razliko. Izmislil si jo je Lucien Olivier, ลกef ene najbolj znanih moskovskih restavracij, imenovane Hermitage, ter v francosko solato dodal meso.

Sestavine

  • 100 g mesa (peฤenke, ลกunke, perutnine …)
  • 100 g kumaric
  • 100 g kuhanega korenฤka
  • 100 g kuhanega krompirja
  • sol
  • poper
  • 3-4 ลพlice majoneze
  • ลพlica kisle smetane
  • ลพlica gorฤice
  • limonin sok
  • filet sardele, zdrobljen
  • 1 jabolko
  • 2 trdo kuhana jajca

Postopek

1Vsa ลพivila – meso in zelenjavo – zreลพemo na tanke rezance ali na kocke, kumarice na majhne kocke. Dodamo zaฤimbe, majonezo in kislo smetano.

2Za osveลพitev dodamo narezano jabolko. Jajca drobno sesekljamo in jih dodamo solati. Posujemo s filejem sardele.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite