Zdravilni sok za boljšo krvno sliko in več energije

Morda vas zanima

- Oglas -

Za manjšo utrujenost in boljšo krvno sliko.

Sestavine

  • 1 kg rdeče pese
  • 1/2 kg korenja
  • sok 1 limone
  • sok 2 pomaranč
  • 2 kisli jabolki
  • skodelica medu (po želji)

Priprava

1Če slučajno nimamo dobrega vijačnega sokovnika, si ga za ta pripravek sposodimo, ali pa se z zelenjavo in s sadjem vred najavite na obisk k osebi, ki ga ima, torej združimo prijetno s koristnim. Sokovnik z vijačnico namreč ne uniči dobrih sestavin (učinkovin) ob sočenju. Tak sokovnik je recimo Omega Juicer (ni reklama, je samo koristna informacija). Ob vseh postopkih kuhanja se uniči velik procent dobrih učinkovin v sadju in zelenjavi.

2Sadje in zelenjavo operemo, olupimo in narežemo na kose, primerne velikosti za sokovnik. Pomaranče in limono ožamemo na navaden ožemalnik in prilijemo soku iz sokovnika. Iztisnjen sok lahko še precedimo in po želji primešamo med, čeprav je sam sok že dovolj sladek. Med mogoče malo skrije okus rdeče pese, ki marsikomu ne gre najlažje po grlu. Sok nato nalijemo v steklenico, ga hranimo v hladilniku in vsako jutro na tešče popijemo en velik kozarec.

Nasveti

3Presne sokove je najbolje delati vsakič sproti, lahko pa si ga naredite tudi za 2 oziroma 3 dni. Sestavine v tem soku bodo zagotovo izboljšale krvno sliko in vam povrnile energijo. Sok uživajte 10 dni in potem s kuro prekinite. Uživanje tovrstnega soka si lahko privoščite recimo vsak mesec in počutili se boste odlično.

Nasvet

4Ob zgoraj imenovanem sokovniku pa boste poleg soka dobili tudi ostanek, ki se mu reče pulpa. To je žagovini podoben ostanek zmletega, ožetega sadja in zelenjave. Navadno ga ljudje zavržejo, a ta ostanek je poln vlaknin, ki so izredno pomembni za našo prebavo in zdravje telesa. Če se le da, ga poskusite vključiti v prehrano. Lahko ga dodate jogurtu, lahko naredite presne kroglice, ga vkuhate v juhe in omake … lahko pa naredite zavitek iz pulpe, za katerega dobite recept na naši strani.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -