Prebranec lahko ponudimo topel ali hladen, kot predjed ali prilogo jedem z ลพara.
Sestavine
- 500 g belega fiลพola tetovca
- 3 dcl olja
- 1,5 kg ฤebule
- sol
- poper
- sladka (mleta) paprika
- lovorjev list
Priprava
1Prebran fiลพol operemo in zalijemo s hladno vodo ter damo v lonec in pristavimo na ลกtedilnik. Kuhamo ga, dokler se ne zmehฤa, vendar ne predolgo, saj zrna morajo ostati cela.
2ฤebulo nareลพemo na tanke listiฤe in jo praลพimo na olju, da rahlo porumeni. Dodamo sol, poper, papriko, in lovorjev list.
3Pekaฤ namaลพemo z oljem. Po plasteh naloลพimo fiลพol in ฤebulo. Na vrhu naj bo fiลพol. Prelijemo ga z oljem, ki je ostalo od ฤebule in dodamo malo vode, v kateri se je kuhal fiลพol.
4Peฤemo v peฤici na 180 ยฐC pribliลพno pol ure, dokler voda ne izpari, prebranec pa ostane v olju. Prebranca med peko ne meลกamo.