Niso vse palačinke iste. Nekatere so polnjene ocvrte palačinke. Polnimo jih s kuhanim piščancem v okusni odejici iz paprike, kislih kumaric in kisle smetano, paniramo in ocvremo.
Sestavine za polnjene ocvrte palačinke
- 400 g piščančjih prsi
- 200 ml kisle smetane
- palačinke
- 1 sveža paprika
- 2 jajci
- moka
- 150 g kislih kumaric
- drobtine
- 125 g masla
- olje
- sol poper
Postopek
1V vodi skuhamo piščančje meso. Papriko očistimo in jo drobno sesekljamo. Na drobno sesekljamo tudi kisle kumarice. Kuhano meso narežemo na majhne kocke in sesekljamo.
2Meso damo v večjo posodo, dodamo papriko, kisle kumarice in kislo smetano. Solimo, popramo in premešamo.
3V globljo skodelico ubijemo jajci in ju razžvrkljamo. Na palačinko nanesemo pripravljeno zmes in jo zavijemo v rulado. Zavijemo vse konce in konce palačink še zavihamo v notranjost.
4Palačinke paniramo na klasičen način: moka, jajca in drobtine. V ponvi segrejemo maslo in prilijemo olje, da se segreje. Med cvrtjem palačinke obračamo, da se spečejo z vseh strani.