Polenta z gorgonzolo

Znam svetuje

Polenta je bila včasih jed najrevnejših slojev, danes pa vedno bolj cenjena priloga različnim, predvsem mesnim jedem. Pripravljena z gorgonzolo je značilna predvsem za italijansko Lombardijo.

Sestavine

  • 400 g polente
  • 150 g gorgonzole
  • 20 g masla
  • 50 ml mleka
  • Sol in poper

Postopek

1Če kuhate instant polento, bo postopek hiter, če ne si morate pač vzeti malo več časa. Vsekakor pa najprej zavremo vodo, jo posolimo in vanjo počasi, ob stalnem mešanju vsujemo polento. Polenta se kuha približno 30 minut (instant 2). V polento vmešamo še maslo.

2Gorgonzolo narežemo na kocke, zalijemo z mlekom in jo pri nizki temperaturi počasi stopimo. Pazimo, da se ne prismodi. Stopljeno gorgonzolo malo popopramo.

3Ko je polenta kuhana, jo odstavimo z ognja in vanjo vmešamo stopljeno gorgonzolo. Mešamo, dokler se gorgonzola in polenta ne pomešata v enotno zmes.

4Postrežemo vroče, za ljubitelje te vrste sira, dodamo še kos gorgonzole.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite