Panirane marele v pečici

Znam svetuje

Iščete zdrav način za pripravo gob? Odkrijte, kako enostavno in okusno pripraviti panirane marele (dežnikarce) v pečici brez odvečne maščobe.

Sestavine za panirane marele v pečici

  • 500 g svežih marel (dežnikaric)
  • 2 jajci
  • 100 g drobtin
  • 50 g naribanega parmezana
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička črnega popra
  • 1 žlička česna v prahu
  • 1 žlička sladke paprike
  • 2-3 žlice olivnega olja

Postopek

1Marele očistite z vlažno krpo ali papirnato brisačo. Odstranite stebla, saj so običajno trša, in jih narežite na večje rezine, če so prevelike za paniranje.

2V eni posodi razžvrkljajte jajci in dodajte ščepec soli in popra. V drugi posodi zmešajte drobtine, parmezan, česen v prahu, papriko in preostalo sol ter poper.

3Vsak kos marel najprej pomočite v jajčno mešanico, nato pa ga povaljajte v mešanici drobtin, da se enakomerno obloži.

4Pekač obložite s papirjem za peko in ga rahlo namastite z olivnim oljem. Na pekač položite panirane marele, ki jih rahlo poškropite z olivnim oljem, da bodo bolj hrustljave.

5Pečico segrejte na 200°C in pecite marele približno 15-20 minut. Na polovici pečenja jih obrnite, da bodo enakomerno zapečene z obeh strani.

6Panirane marele postrezite takoj, ko so pečene, z omako po vaši izbiri, kot je na primer tatarska omaka, jogurtov preliv ali pa kar z limoninim sokom.

V naši spletni trgovini se nahajajo vrhunski izdelki po neverjetnih cenah

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite