Omaka iz zapečenega češnjevega paradižnika

Znam svetuje

Sezonska omaka iz zapečenega češnjevega paradižnika, ki se prilega zraven testenin, mesa in še česa.

Sestavine

  • 500 g češnjevega paradižnika
  • 1 čebula
  • 4 stroki česna
  • 1 steblo zelene
  • 1 korenje
  • oljčno olje
  • 1-2 žlički sladkorja
  • 1 žlička soli
  • poper
  • šopek sveže bazilike

Postopek

1Pečico segrejemo na 200 stopinj. Paradižnike stresemo na pekač, obložen s peki papirjem, jih prebodemo z nožem, pokapljamo z oljem, soljo, sladkorjem in poprom. Dodamo še strt česen in baziliko.

2Postavimo v pečico za 20 minut, da se paradižniki zmehčajo.

3V ponvi medtem prepražimo na drobno sesekljano čebulo, zeleno in korenček.

4Ko so paradižniki popečeni, jih dodamo prepraženi zelenjavi. Dodamo še baziliko. Vse zmešamo in spasiramo s paličnim mešalnikom ter pokuhamo do primerne gostote.

5Napolnimo kozarčke in jih tesno zapremo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite