Okusne gobe golobice z jajci – hiter in enostaven recept

Znam svetuje

Ko se temperature začnejo spuščati in narava obleče svoje čarobne jesenske barve, je čas za tople in okusne jedi. Gobe golobice z jajci so popoln primer takšne jesenske jedi, ki vas bo prijetno ogrela.

Te nežne in aromatične gobe se odlično podajo k jajcem, kar ustvarja kombinacijo, ki navduši z vsakim grižljajem.

Sestavine za okusne gobe golobice

  • 200 g gob golobic
  • 5 žlic olivnega olja
  • 4 jajca
  • peteršilj
  • sol

Postopek

1Gobe golobice temeljito operite pod hladno vodo, da odstranite morebitno umazanijo in pesek. Nato jih narežite na srednje velike koščke. V večji ponvi segrejte olivno olje na srednji temperaturi.

2Ko je olje segreto, dodajte narezane gobe golobice. Pecite jih približno 3 minute, medtem jih občasno premešajte. Gobe naj postanejo mehke in rahlo zlate barve, kar bo dodalo bogat okus vaši jedi.

3Po 4 minutah pečenja gob dodajte jajca, ki ste jih prej zmešali v skledi, ter drobno nasekljan svež peteršilj. Po želji lahko dodate tudi drobno sesekljan česen, da obogati okus. Pecite še 2 minuti, da se jajca rahlo zakrknejo in vse sestavine dobro povežejo.

4Pripravljeno jed postrezite toplo, po želji jo okrasite s preostalim svežim peteršiljem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite