Ko se temperature zaฤnejo spuลกฤati in narava obleฤe svoje ฤarobne jesenske barve, je ฤas za tople in okusne jedi. Gobe golobice z jajci so popoln primer takลกne jesenske jedi, ki vas bo prijetno ogrela.
Te neลพne in aromatiฤne gobe se odliฤno podajo k jajcem, kar ustvarja kombinacijo, ki navduลกi z vsakim griลพljajem.
Sestavine za okusne gobe golobice
- 200 g gob golobic
- 5 ลพlic olivnega olja
- 4 jajca
- peterลกilj
- sol
Postopek
1Gobe golobice temeljito operite pod hladno vodo, da odstranite morebitno umazanijo in pesek. Nato jih nareลพite na srednje velike koลกฤke. V veฤji ponvi segrejte olivno olje na srednji temperaturi.
2Ko je olje segreto, dodajte narezane gobe golobice. Pecite jih pribliลพno 3 minute, medtem jih obฤasno premeลกajte. Gobe naj postanejo mehke in rahlo zlate barve, kar bo dodalo bogat okus vaลกi jedi.
3Po 4 minutah peฤenja gob dodajte jajca, ki ste jih prej zmeลกali v skledi, ter drobno nasekljan sveลพ peterลกilj. Po ลพelji lahko dodate tudi drobno sesekljan ฤesen, da obogati okus. Pecite ลกe 2 minuti, da se jajca rahlo zakrknejo in vse sestavine dobro poveลพejo.
4Pripravljeno jed postrezite toplo, po ลพelji jo okrasite s preostalim sveลพim peterลกiljem.