Domači mlinci

Znam svetuje

Obvezna jed za martinovo so domači mlinci. Pripravimo jih iz testa, za katero potrebujemo le moko, vodo, jajce in sol, zatem pa samo še razvaljamo in spečemo ali pa pripravimo v pekaču skupaj z mesom, kot je martinova gos.

Sestavine za domače mlince

  • 600 g bele moke
  • 2 dl mlačne vode
  • 1 jajce
  • sol

Postopek

1Iz moke, vode, soli in jajca zamesimo malo trše testo – kot za vlečeno.

2Testo razdelimo na več delov in vsakega posebej premesimo ter damo počivati za 30 minut.

3Vsak hlebček testa razvaljamo in razvaljano testo spečemo.

4Pred postrežbo mlince poparimo z vodo ali mlekom in jih tako pustimo nekaj minut. Nato tekočino odcedimo in mlince še enkrat popečemo. Če jih pripravljamo zraven mesa, jih spečemo do konca z mesom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite