Krompirjevi kroketi

Znam svetuje

Hrustljavi krompirjevi kroketi so resniฤno ena boljลกih prilog k mesu, zelenjavi ali pa jih jemo same. Enostavno jih je narediti, lahko jih pripravimo veฤjo koliฤino in zmrznemo.

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 200 g ostre moke
  • 70 g masla
  • 1 ลพliฤka soli
  • 1/2 ลพliฤke muลกkatnega oreลกka
  • 3 jajca
  • 100 g drobtinic
  • olje za cvrtje

1Krompir skuhamo v olupkih, vodo malo posolimo, da ne popoka. Kuhanega olupimo, pretlaฤimo  na delovno povrลกino in pustimo, da se malo ohladi.

2Na sredini naredimo jamico, na obod potresemo narezano maslo in moko, posolimo, dodamo muลกkatni oreลกek in eno jajce. Na hitro zgnetemo gladko testo.

3Pripravimo si dva kroลพnika, V enem dobro razลพvrkljamo jajce, malo ga posolimo. V drugega damo drobtinice.

4Od testa odreลพemo malo veฤji kos In ga na pomokani povrลกini  razvaljamo  na dolg svaljek, tega pa na pribliลพno pet centimetrov dolge palฤke. Vsak kos povaljamo v jajcu in v drobtinah.

5V ลกiroki ponvi segrejemo olje, biti ga mora dovolj, da bodo kroketi plavali v njem. Da je prave temperature, preverite s kuhalnico, ko jo potopite na dno, se morajo okoli nje delati drobni mehurฤki.

6Krokete polagamo v segreto olje, ne preveฤ naenkrat, da prosto plavajo. Malo jih obraฤamo, in ocvremo do zlato rjave barve. Iz olja jih poberemo s penovko in odcedimo na papirnati brisaฤi.

7Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vsega testa. Iz teh koliฤin boste naredili kar veliko kroketov, zato lahko koliฤine zmanjลกate. Ali pa zamrznete za naslednjiฤ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite