Kostanjevi njoki z maslom in žajbljem

Znam svetuje

Kostanjevi njoki z maslom in žajbljem. Jesen nam prinaša številne dobrote. Med njimi je kostanj, ki se odlično ujame z njoki.

Sestavine

Kostanjevi njoki

  • 500 g krompirja
  • 250 g kostanjeve moke
  • 50 g pšenične moke
  • 1 žlička soli
  • 2 jajci
  • riževa moka za posipanje

Omaka

  • 100 g masla
  • 6 žajbljevih listov
  • 20 g parmezana, sveže nastrganega

Priprava

1Krompir skuhamo, ga olupimo in zmečkamo. Stresemo ga v veliko skledo in ga pomešamo s kostanjevo moko, pšenično moko in soljo. Dodamo jajca in testo dobro ugnetemo.

2Delovno površino potresemo z malo riževe moke in testo oblikujemo v dolge klobase. Z ostrim nožem jih narežemo na približno dva centimetra dolge koščke. Po vrhu vsak košček pritisnemo z vilicami, da vanj naredimo brazde.

3Pristavimo velik lonec rahlo osoljene vode in jo zavremo. Sočasno v veliki ponvi raztopimo maslo z žajbljevimi listi. Ko voda zavre, vanjo stresemo njoke in jih kuhamo, dokler ne priplavajo na površje. S penovko jih poberemo iz kropa in preložimo v ponev z žajbljovim maslom skupaj z malo vode, v kateri so se kuhali.

4Dobro premešamo in preden jih postrežemo, potresemo s parmezanom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite