Kitajsko zelje v sojini omaki

Znam svetuje

Za pripravo kitajskega zelja v sojini omaki smo resda uporabili kitajsko zelje, a zelje ima več oblik in velikosti – od dolgih, stisnjenih okroglih glav, do kratkih in čokatih, barve pa nihajo od bledozelene do rumenkaste in vijolične. Za to jed lahko vzamete tudi belo zelje ali katerokoli drugo zelenjavo z zelenimi listi.

Sestavine (za dve osebi)

  • 500 g kitajskega zelja, narezanega na 4 cm široke rezine
  • 1 žlica svetle sojine omake
  • 1 žlica temne sojine omake
  • 3 žlice drobno nasekljane mlade čebule
  • 1 žlica arašidovega olja ali olja s pekočo papriko
  • sol

Postopek

1V posodi z vrelo, osoljeno vodo za 5 minut oparimo zelje, ga dobro odcedimo in damo na topel servirni krožnik. Poškropimo ga s sojino omako in mlado čebulo.

2V voku ali ponvi za cvretje segrejemo olje in ga, ko je vrelo, polijemo po zelju. Postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite