Za pripravo kitajskega zelja v sojini omaki smo resda uporabili kitajsko zelje, a zelje ima več oblik in velikosti – od dolgih, stisnjenih okroglih glav, do kratkih in čokatih, barve pa nihajo od bledozelene do rumenkaste in vijolične. Za to jed lahko vzamete tudi belo zelje ali katerokoli drugo zelenjavo z zelenimi listi.
Sestavine (za dve osebi)
- 500 g kitajskega zelja, narezanega na 4 cm široke rezine
- 1 žlica svetle sojine omake
- 1 žlica temne sojine omake
- 3 žlice drobno nasekljane mlade čebule
- 1 žlica arašidovega olja ali olja s pekočo papriko
- sol
Postopek
1V posodi z vrelo, osoljeno vodo za 5 minut oparimo zelje, ga dobro odcedimo in damo na topel servirni krožnik. Poškropimo ga s sojino omako in mlado čebulo.
2V voku ali ponvi za cvretje segrejemo olje in ga, ko je vrelo, polijemo po zelju. Postrežemo.