Pripravimo nekaj steklenih kozarčkov in jih napolnimo s slastnim, domačim kečapom.
Sestavine
- 6 kg zrelih paradižnikov
- 3 kg podolgovatih rdečih paprik
- 2 veliki čebuli
- šopek zelenega peteršilja
- dve vejici zelene
- žlička mletega popra
- 1 dcl olja
- sol in sladkor po okusu
Postopek
1Paradižnike, paprike in čebulo očistimo in narežemo na kose, damo vse skupaj kuhat in ko zmes zavre, kuhamo še pol ure, potem pustimo, da se ohladi. Maso pretlačimo.
2Olje damo v primerno veliko posodo, vlijemo pretlačeno maso in kuhamo na zmernem ognju do želene gostote. Masa ne sme močno vreti, po malem naj brbota. Vmes nenehno mešamo.
3Preden končamo kuhanje, solimo in sladkamo, dodamo poper in sesekljani peteršilj ter zeleno.
4Masa se kuha najmanj dve uri, preden večina tekočine izpari in je kečap gost, a še vedno dovolj tekoč, da lepo steče v kozarčke ali steklenice s širokim vratom.