Kečap iz paradižnikov in paprik

Znam svetuje

Pripravimo nekaj steklenih kozarčkov in jih napolnimo s slastnim, domačim kečapom.

Sestavine

  • 6 kg zrelih paradižnikov
  • 3 kg podolgovatih rdečih paprik
  • 2 veliki čebuli
  • šopek zelenega peteršilja
  • dve vejici zelene
  • žlička mletega popra
  • 1 dcl olja
  • sol in sladkor po okusu

Postopek

1Paradižnike, paprike in čebulo očistimo in narežemo na kose, damo vse skupaj kuhat in ko zmes zavre, kuhamo še pol ure, potem pustimo, da se ohladi. Maso pretlačimo.

2Olje damo v primerno veliko posodo, vlijemo pretlačeno maso in kuhamo na zmernem ognju do želene gostote. Masa ne sme močno vreti, po malem naj brbota. Vmes nenehno mešamo.

3Preden končamo kuhanje, solimo in sladkamo, dodamo poper in sesekljani peteršilj ter zeleno.

4Masa se kuha najmanj dve uri, preden večina tekočine izpari in je kečap gost, a še vedno dovolj tekoč, da lepo steče v kozarčke ali steklenice s širokim vratom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite