Jacket potato – krompir v olupku

Znam svetuje

Hrustljav navzven, mehen navznoter.

Sestavine

  • 8 srednje velikih krompirjev
  • suh paradižnik v olju
  • fižol
  • sol
  • poper

Postopek

1Osem srednje velikih krompirjev temeljito operete in obrišete. Cele, brez da bi jih olupili, položite na naoljen pekač.

2Pečete jih okoli eno uro  v pečici, ki ste jo predhodno segreli na 180°C. Vmes z vilico, ki jo nežno zabodete v meso, preverjate, če so morda že pečeni, po potrebi jih zalivate s čajnimi žličkami vode.

3Ko so krompirji pečeni, zarežete vanje križ, da se odpre sredica, prazen prostor pa napolnite s poljubnim nadevom (na primer bolonjska omaka, fižol z jogurtovim prelivom itd). Čez naribamo sir. Vse skupaj pa potem za nekaj minut dali nazaj v pečico, da se je sir stopil.

4Preden postrežete, nadev pokapljajte z domačim oljčnim oljem, popoprajte in posolite.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite