Hrustljav navzven, mehen navznoter.
Sestavine
- 8 srednje velikih krompirjev
- suh paradižnik v olju
- fižol
- sol
- poper
Postopek
1Osem srednje velikih krompirjev temeljito operete in obrišete. Cele, brez da bi jih olupili, položite na naoljen pekač.
2Pečete jih okoli eno uro v pečici, ki ste jo predhodno segreli na 180°C. Vmes z vilico, ki jo nežno zabodete v meso, preverjate, če so morda že pečeni, po potrebi jih zalivate s čajnimi žličkami vode.
3Ko so krompirji pečeni, zarežete vanje križ, da se odpre sredica, prazen prostor pa napolnite s poljubnim nadevom (na primer bolonjska omaka, fižol z jogurtovim prelivom itd). Čez naribamo sir. Vse skupaj pa potem za nekaj minut dali nazaj v pečico, da se je sir stopil.
4Preden postrežete, nadev pokapljajte z domačim oljčnim oljem, popoprajte in posolite.