Nizkokalorični nadomestek pire krompirja je zares okusen in se odlično poda k mesu.
Sestavine za cvetačni pire
- 500 g cvetače
- 3 trikotni sirčki
- mleko
- sol
- poper
- muškatni orešček
- 20 g masla
Postopek
1Cvetači odstranimo zunanje liste (lahko jih shranimo), narežemo jo na manjše koščke, operemo in stresemo v lonec.
2Prelijemo s toliko vode, da je cvetača pokrita, ter solimo in skuhamo do mehkega – to traja približno 10 minut. Čas kuhanja je odvisen od velikosti koščkov cvetače.
3Kuhano cvetačo odcedimo, pretresemo nazaj v lonec, dodamo trikotne sirčke, na manjše koščke narezano maslo, poper in muškatni orešček. Cvetačo pretlačimo in postopoma, po potrebi dodajamo mleko, da dobimo lep pire. Za res gladek pire si lahko pomagamo s paličnim mešalnikom.