Praženi kukmak v olivnem olju

Morda vas zanima

- Oglas -

Kukmak v olivnem olju je način shranjevanja, ki se vedno obnese. Ljubitelji gob na ta način shranimo več vrst gob.

Sestavine

  • 1/2 kilograma kukmakov
  • 1/2 litra olivnega olja
  • 5 strokov česna
  • 50 g kaper
  • 1 limona
  • 3 vršički rožmarina
  • po želji 1 rdeč čili
  • sol

Postopek

1V kozici segrejemo 3-4 žlice olja in na vsaki strani cca 3 minute pražimo razpolovljene kukmake. Če imamo manjšo posodo, jih razdelimo in pražimo postopoma in prepražene odlagamo na krožnik nato ponovno dodamo olje in prepražimo novo količino gob. Ponavljamo dokler ne prepražimo vseh.

2Ko smo prepražili vse kukmake jih združimo v posodi, začinimo s soljo, premešamo in odstavimo.

3V kozarce za vlaganje damo plast prepraženih gob, krhelj limone, kapre, česen, čili ter rožmarin in zopet gobe. Vse skupaj prelijemo z olivnim oljem in kozarce dobro zapremo.

Prejšnji članekKuskus v solati
Naslednji članekPraženi turki (gobani)
- Oglas -

2 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi