Odlična paradižnikova marmelada je preprosta za izdelavo, uporabite pa jo lahko domala vsepovsod. Od mesa do testenin in pice.
Sestavine
- 1 kg zrelih češnjevih paradižnikov
- 1 kg sladkorja
- 1 malo limono
Priprava
1V lonec damo vodo in jo zavremo. Lahko jo tudi prej zavremo v kuhalniku vode in prelijemo v lonec.
2V kipečo vodo damo češnjeve paradižnike in jih pustimo, da brbotajo 10 minut. Zatem jih damo v posodo hladne vode, ter se lotimo lupljenja paradižnikov. Najlažje bo šlo, če zarežemo na vrhu paradižika.
3Olupljene paradižnike narežemo, damo v posodo in posujemo s sladkorjem. Sokovi naj se povezujejo preko noči.
4Naslednji dan se lotimo kuhanja nastalega soka od paradižnika. Kuhamo ga približno 1 uro na zmernem ognju, zatem mu dodamo limonovo skorjico in ga kuhamo še eno uro.
5S še vročo marmelado napolnimo čiste, sterilizirane steklene kozarčke. Zavijemo jih v odejo in ohladimo. Hranimo jih v hladilniku.