Paradižnikova marmelada

Znam svetuje

Odlična paradižnikova marmelada je preprosta za izdelavo, uporabite pa jo lahko domala vsepovsod. Od mesa do testenin in pice.

Sestavine

  • 1 kg zrelih češnjevih paradižnikov
  • 1 kg sladkorja
  • 1 malo limono

Priprava

1V lonec damo vodo in jo zavremo. Lahko jo tudi prej zavremo v kuhalniku vode in prelijemo v lonec.

2V kipečo vodo damo češnjeve paradižnike in jih pustimo, da brbotajo 10 minut. Zatem jih damo v posodo hladne vode, ter se lotimo lupljenja paradižnikov. Najlažje bo šlo, če zarežemo na vrhu paradižika.

3Olupljene paradižnike narežemo, damo v posodo in posujemo s sladkorjem. Sokovi naj se povezujejo preko noči.

4Naslednji dan se lotimo kuhanja nastalega soka od paradižnika. Kuhamo ga približno 1 uro na zmernem ognju, zatem mu dodamo limonovo skorjico in ga kuhamo še eno uro.

5S še vročo marmelado napolnimo čiste, sterilizirane steklene kozarčke. Zavijemo jih v odejo in ohladimo. Hranimo jih v hladilniku.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite