Mandarinina marmelada

Znam svetuje

Mandarine so bogate z vitaminom C, ki prispeva k dobremu imunskemu sistemu, obenem pa zaradi vsebnosti vode gladijo koลพo, zniลพujejo kolesterol, pomagajo pri zmanjลกanju teลพe in varujejo jetra.

Za pripravo marmelade uporabljajte vrste, ki bolj pozno dozorijo, saj vsebujejo manj kisline. Naj bodo tudi povsem zrele, razen ฤe ne ลพelite bolj grenak okus. In raje izberite manjลกe mandarine, saj vsebujejo manj vode.

In ker je mandarinina marmelada ลกe boljลกa, ฤe ji dodamo tudi olupek, naj bo neลกkropljena.

Sestavine

  • 1 kg mandarin (neลกkropljenih)
  • 1 limona (neลกkropljena)
  • 400 g sladkorja

Postopek

1Olupite mandarine in limono ter olupke tri krat prekuhajte. Vodo seveda vsakiฤ zamenjajte. Olupek nato nasekljate in ga dodajte v posodo k mandarinam in limoni, ki ste jih oฤistili tudi ostankov bele koลพice in sesekljali.

2V zmes dodajte tudi sladkor ter posodo postavite na srednji ogenj. Ko zmes zakuha, zmanjลกajte temperaturo in pustite, naj se ลกe naprej kakลกnih 45 minut kuha na majhnem ognju. Obฤasno premeลกajte.

3ล e vroฤo marmelade vlijte v steklene, sterilizirane kozarce. Dobri jih zaprite, pokrijte z odejo in poฤakajte, da se ohladijo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite