Malinova marmelada

Znam svetuje

Sladka malinova marmelada je krasen, soฤen dodatek kruhu, pa tudi palaฤinkam in biskvitom.

Sestavine

  • 1 kg malin
  • 500 g sladkorja
  • 1 neลกkropljena limona

Postopek

1Maline in sladkor zmeลกajte skupaj in pustite v pokritem loncu nekaj ur. V tem ฤasu se bo med obฤasnim meลกanjem sladkor raztopil in sadje spustilo svoj sok.

2Naribajte lupinico neลกkropljene limone in jo pustite, naj nas poฤaka. Limonov sok in odcejene ostanke limone dodajte sadju in priลพgite ogenj. Naj se zmes poฤasi kuha 15 minut. Medtem se bo sadje smehฤalo. Peno, ki bo nastajala, sproti pobirajte s penovko.

3Skuhano sadje odstavite z ognja, poberite ostanke limon in marmelado prepasirajte. ฤŒe vas semena malin motijo, zmes precedite skozi gazo. Postopek lahko ponovite ลกe enkrat.

4Precejeno kaลกico znova postavite na ogenj in med meลกanjem kuhajte ลกe 15 minut. Na koncu dodajte naribano limono in ugasnite ogenj.

5Dajte jo v sterilizirane in vrele steklene kozarฤke, nakar jih zaprite in obrnite na glavo. Pokrijte jih z odejo in naj tako poฤakajo nekaj ur, dokler se ne ohladijo na sobno temperaturo. Zatem jih znova obrnite na pravo stran in shranite v hladen, temen prostor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite