Marmelada iz aronije, robidnic in jabolk

Znam svetuje

Aronije ni nikoli dovolj in tokratni recept potrjuje, kako raznovrstna je njena uporaba.

Sestavine za marmelado iz aronije, robidnic in jabolk

  • 40 dag aronije
  • 40 dag robidnic
  • 3 dcl jabolฤnega nesladkanega soka
  • 2 vaniljeva sladkorja ali ves vaniljev strok
  • 1 neลกkropljena limona ali limeta
  • 50 dag sladkorja
  • 1/2 kg ลพelirnega sladkorja

Postopek

1Aronije in robidnice neลพno operite, da se ne zmeฤkajo in ne odplahnete njihove dragocene sestavine.

2V posodo najprej dajte aronijo, prelijte jo z vodo ravno toliko, da gleda ฤeznje in jih kuhajte, dokler se ne zmehฤajo, kar traja pribliลพno 15 minut. Zatem dodajte robidnice ter kuhajte naprej, dokler se ลกe te ne zmehฤajo. Kuhano zmes prepasirajte.

3Dodajte jabolฤni sok, sladkor, vaniljo, sok in lupinico limone ali limete ter na zmernem ognju kuhajte naprej.

4Ob koncu kuhanja dodajte ลพelirni sladkor. Ugasnite ogenj, dobro premeลกajte ter ลกe vroฤo marmelado vlijte v sterilizirane steklene kozarce in jih dobro zaprite. Pokrijte jih z odejo ali ฤim drugim primernim in poฤakajte, da se ohladijo na sobno temperaturo.

5Prestavite jih v suh in hladen prostor ter postopoma v njih uลพivajte.

V naลกi spletni trgovini se nahajajo vrhunski izdelki po neverjetnih cenah

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite