Dežnikarice vložene v kisu

Znam svetuje

Vložene dežnikarice so odličen dodatek k različnim jedem, kot so solate, sendviči ali prigrizki. S tem receptom boste lahko uživali v njihovem okusu tudi izven sezone nabiranja gob.

Sestavine za dežnikarice vložene v kisu

  • 1 kg dežnikaric
  • 1 l vode
  • 250 ml vinskega kisa (5% kislosti)
  • 1 čebula
  • 2 lista lovorja
  • 10 zrn črnega popra
  • 1 žlica soli

Postopek

1Dežnikarice očistimo, odstranimo umazanijo in speremo pod tekočo vodo. Odcedimo jih.
Če so dežnikarice mlade in majhne, lahko uporabimo cele klobuke. Večje gobe narežemo na manjše kocke.

2Kozarce za vlaganje postavimo v pečico in jih segrejemo na 80 °C za približno 15 minut, da se sterilizirajo.

3V loncu zavremo vodo in dodamo pripravljene dežnikarice. Kuhamo jih 2 minuti, nato jih odcedimo in pustimo, da se dobro osušijo.

4V drugem loncu razredčimo kis z 1 litrom vode. Dodamo sol in zavremo.

5V sterilizirane kozarce razporedimo dežnikarice, na vrh dodamo koščke čebule, liste lovorja in zrna črnega popra. Gobe prelijemo z vročo kislo mešanico, tako da so popolnoma prekrite.

6Kozarce tesno zapremo in jih obrnemo na glavo za nekaj minut. Nato jih ovijemo v odejo in pustimo, da se počasi ohladijo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite