Kremni liker iz viskija – Irish cream

Znam svetuje

Domač viskijev kremni liker je sladka žametna kremna pijača z aromatičnim okusom, ki jo vedno postrežemo z ledom.

Pri pripravi je najbolje uporabiti irski viski, tako pravijo poznavalci.

Sestavine

  • 300 ml viskija
  • 500 ml polnomastnega mleka
  • 100 g temne čokolade
  • 250 ml sladke smetane
  • 150 g sladkorja
  • 1 vanilin strok
  • 2 žlički instant kave

Postopek

1V lonec vlijemo mleko, sladkor in vanilin strok. Pristavimo na ogenj in pustimo vreti nekje 20-30 minut. Pri tem stalno mešamo, da se nam mleko ne zažge ali vzkipi. Mleko je pripravljeno, ko se nekoliko zgosti, kot kondenzirano mleko.

2Medtem ko mleko še vre, dodamo na koščke narezano temno čokolado in mešamo, da se stopi. Nekaj minut kuhamo še mleko s čokolado, nato odstavimo z ognja.

3Pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo.

4Sveže pripravljeno kondenzirano mleko nalijemo v mešalnik, dodamo sladko smetano, viski in instant kavo. Mešamo nekaj minut.

5Naš liker je gotov, preko cedila ga prelijemo v steklenice, zapremo in shranimo v hladilniku. Obdržal se bo en mesec, hmm…

Nasvet

6Namesto, da vse dajemo v mešalnik, lahko uporabimo tudi metlico za stepanje. Rezultat je enak.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite