Odličen sirup za izboljšanje imunskega sistema.
Sestavine
- 300 g sveže naribanega ingverja
- 1 bio limona
- 1 l vode
- 300 g sladkorja ali meda
Priprava
1Iz limoninega olupka izrežemo 4-5 trakov, uporabimo samo rumeni del.
2V večji lonec damo vodo, limonine trakove in 250 g naribanega ingverja. Tekočino zavremo pri najvišji temperaturi. Ko zavre, temperaturo znižamo in kuhamo še 15 minut. Nato dodamo sladkor. Ob stalnem mešanju kuhamo še 15 minut, odstavimo z ognja in počakamo, da se malo ohladi.
3Ohlajenega precedimo. Dodamo preostali ingver in 2-3 žličke limoninega soka. Pustimo stati 2 uri, nato sirup precedimo, nalijemo v čisto steklenico in shranimo v hladilniku.
4Iz sirupa lahko pripravite pijačo ginger ale (brezalkoholno ingverjevo pivo). Sirup le pomešate z ohlajeno mineralno vodo v razmerju 1:2.