Domači ribezov sirup

Morda vas zanima

- Oglas -

Domači ribezov sirup je sladko-kisla bomba vitaminov polnega okusa ter obvezna oprema v vročih dneh.

Priprava soka je sila preprosta in s tem receptom bomo ohranili vse dobre lastnosti ribeza, ki vsebuje veliko C vitamina, A vitamina ter B3 in B5.

Sestavine

  • 2 kg ribeza
  • 2 kg sladkorja
  • 3 litre vode
  • 1 limona
  • 1 pomaranča

Postopek

1V večjo posodo damo pod tekočo vodo opran ribez, sladkor in vodo. Segrejemo do 80°C, da uničimo morebitne bakterije oziroma organizme, ki bi sok pokvarili. Nad 80 stopinj pa ga ne smemo segrevati, saj potem uničimo vse dobre lastnosti ribeza.

2Med segrevanjem mešamo in jagode pretlačimo, da izpustijo sok.

3Ko dosežemo temperaturo 80°C, posodo odstavimo z ognja in dodamo sok limone in pomaranče.

4Še vroč sok precedimo in vlijemo v čiste steklenice. Steklenice dobro zapremo in pokrijemo z debelo odejo, da se sok počasi ohlaja.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi