Brinjev sirup

Znam svetuje

Brinjev sirup je odliฤen napitek za razdraลพen ali slab ลพelodec. Uลพivamo ga zjutraj in zveฤer po eno ลพliฤko. Zrele, temno modre jagode nabiramo od septembra do konca oktobra, saj so takrat najbolj aromatiฤne.

Sestavine

  • 1/4 litra brinjevih jagod
  • 1 l vode
  • 500 do 750 g sladkorja

Priprava

1Brinjeve jagode preberemo, odstranimo poลกkodovane sadeลพe, iglice in liste. Damo jih v lonec s hladno vodo in jih kuhamo toliko ฤasa, da se brinjeve jagode zmehฤajo.

2Ko so zmehฤane, jih precedimo skozi krpo ali gazo. Nastalemu soku dodamo sladkor in ลกe naprej kuhamo na zmernem ognju, dokler se sok ne zgosti in postane sirupast.

3Brinjev sirup nalijemo v tople kozarce, zapremo, pokrijemo z odejo in poฤakamo, da se ohladi. Shranimo ga v hladnem prostoru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite