Kuhan losos z omako iz mlade čebule

Znam svetuje

Ljubitelje te čudovite ribe bo kuhan losos z omako iz mlade čebule zagotovo navdušil, saj mu mlada čebula da sladkost, ki se z njegovi polnim okusom odlično ujema. Je že tako, da lososov plemeniti okus kar kliče po neštetih receptih in omakah.

Sestavine

  • 1/2 kg svežih lososovih filejev
  • 2 žlički soli
  • 1/2 žličke sveže mletega belega ali črnega popra

Za omako

  • 6 žlic grobo sesekljane mlade čebule
  • 1 žlica drobno narezanega svežega ingverja
  • 2 žlici arašidovega olja
  • 2 žlici sezamovega olja

Postopek

1Lososove fileje natremo s polovico soli in popra. Zatem 600 ml vode zavremo v posodi za cvretje. Dodamo lososa, pustimo vreti 2 do 3 minute, pokrijemo in ugasnemo ogenj. Pustimo, naj počiva 8 minut.

2Pripravimo omako. Mlado čebulo, ingver in preostalo sol zmešamo v skledici. V majhno ponev nalijemo obe vrsti olja in ga zavremo.

3Lososa vzamemo iz vode in položimo na krožnik. Postresemo ga z mešanico mlade čebule, prelijemo z vročim oljem in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite