Ljubitelje te čudovite ribe bo kuhan losos z omako iz mlade čebule zagotovo navdušil, saj mu mlada čebula da sladkost, ki se z njegovi polnim okusom odlično ujema. Je že tako, da lososov plemeniti okus kar kliče po neštetih receptih in omakah.
Sestavine
- 1/2 kg svežih lososovih filejev
- 2 žlički soli
- 1/2 žličke sveže mletega belega ali črnega popra
Za omako
- 6 žlic grobo sesekljane mlade čebule
- 1 žlica drobno narezanega svežega ingverja
- 2 žlici arašidovega olja
- 2 žlici sezamovega olja
Postopek
1Lososove fileje natremo s polovico soli in popra. Zatem 600 ml vode zavremo v posodi za cvretje. Dodamo lososa, pustimo vreti 2 do 3 minute, pokrijemo in ugasnemo ogenj. Pustimo, naj počiva 8 minut.
2Pripravimo omako. Mlado čebulo, ingver in preostalo sol zmešamo v skledici. V majhno ponev nalijemo obe vrsti olja in ga zavremo.
3Lososa vzamemo iz vode in položimo na krožnik. Postresemo ga z mešanico mlade čebule, prelijemo z vročim oljem in postrežemo.