Za malo drugačno, pa še vedno zelo okusno predjed, lahko pripravimo kozice s česnom in čilijem. Sama priprava nam bo vzela približno 15 minut časa, postrežemo z limono, majonezo ali samo svežo sezonsko solato.
Sestavine
- 1/2 kg kozic
- 3 stroki česna
- 1 svež čili
- 0,5 dl dobrega, domačega oljčnega olja
- 1 žlica sveže nasekljanega peteršilja
- sol in poper po okusu
Postopek
1Kozice očistimo, olupimo in z ostrim nožem odstranimo temno črevesno nit.
2Česen nasekljamo, čiliju odstranimo semena in bele dele in ga narežemo na majhne koščke.
3Na srednji temperaturi v večji ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo najprej česen čez minuto pa še čili. Cvremo minutko ali dve, da se olje aromatizira.
4V ponev damo še očiščene kozice, potresemo s peteršiljem in pražimo 3-4 minute na obeh straneh. Kozic ne smemo prekuhati, saj bodo sicer trde in brez pravega okusa. Tik pred koncem dodamo še sol in, če želimo, tudi malo popra.
5Postrežemo takoj.