Klapavice na buzaro

Znam svetuje

Klapavice na buzaro, prava poslastica za ljubitelje morskih okusov, zdruลพujejo sveลพino ลกkoljk s pridihom sredozemske kuhinje. V tem okusnem receptu klapavice plavajo v bogati omaki iz ฤesna, paradiลพnika, sveลพih zeliลกฤ ter aromatiฤnega vina. Priprava je preprosta, a rezultat je jed, ki vas bo oฤarala s svojo prefinjeno kombinacijo okusov.

Neลพna tekstura klapavic se odliฤno ujema z intenzivno aromo buzare, ki bo vaลกe brbonฤice popeljala na kulinariฤno popotovanje ob obali Jadranskega morja. Ta recept je odliฤna izbira za posebne priloลพnosti ali pa zgolj, ko si ลพelite razvajati svoje brbonฤice s pristnimi morskimi uลพitki.

Sestavine za klapavice na buzaro

  • 1 kg sveลพih klapavic
  • 5 ลพlic olivnega olja
  • 4 stroki ฤesna
  • 2-3 ลพlice drobtin
  • 1/2 ลกopka sveลพega peterลกilja
  • 2 dl belega vina

Postopek

1ล koljke preberemo, oฤistimo in operemo. Poลกkodovane in odprte ลกkoljke, ki se ob dotiku ne zaprejo, takoj zavrลพemo. Preostale ลกkoljke pod tekoฤo vodo temeljito oฤistimo, oลกฤetkamo in za 20 minut namoฤimo v mrzlo, rahlo osoljeno vodo.

2ฤŒesen olupimo in drobno sesekljamo. Vejice peterลกilja oplaknemo pod tekoฤo vodo, dobro otresemo in sesekljamo.

3V ลกirok lonec damo oljฤno olje. Dodamo ฤesen in ga med meลกanjem zelo na hitro popraลพimo. Ne sme se nam zaลพgati. Dodamo eno ลพlico drobtin, polovico sesekljanega peterลกilja in vino. Dobro premeลกamo in zavremo.

4Ko vino zavre, v lonec stresemo oฤiลกฤene ลกkoljke in jih potrosimo s preostalim peterลกiljem. Lonec pokrijemo in ลกkoljke na visoki temperaturi kuhamo 10 minut. Lonec med kuhanjem veฤkrat dobro potresemo. Odprte ลกkoljke poberemo iz lonca in jih damo v skledo. Tiste ลกkoljke, ki se niso odprle, zavrลพemo.

5V lonec z omako stresemo preostale drobtine. Dobro premeลกamo. Omako kuhamo ลกe 1 do 2 minuti, potem pa jo polijemo po ลกkoljkah. Jed jemo z rokami, ob njej postreลพemo sveลพ kruh. Dober tek!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite