Klapavice na buzaro

Znam svetuje

Klapavice na buzaro, prava poslastica za ljubitelje morskih okusov, združujejo svežino školjk s pridihom sredozemske kuhinje. V tem okusnem receptu klapavice plavajo v bogati omaki iz česna, paradižnika, svežih zelišč ter aromatičnega vina. Priprava je preprosta, a rezultat je jed, ki vas bo očarala s svojo prefinjeno kombinacijo okusov.

Nežna tekstura klapavic se odlično ujema z intenzivno aromo buzare, ki bo vaše brbončice popeljala na kulinarično popotovanje ob obali Jadranskega morja. Ta recept je odlična izbira za posebne priložnosti ali pa zgolj, ko si želite razvajati svoje brbončice s pristnimi morskimi užitki.

Sestavine za klapavice na buzaro

  • 1 kg svežih klapavic
  • 5 žlic olivnega olja
  • 4 stroki česna
  • 2-3 žlice drobtin
  • 1/2 šopka svežega peteršilja
  • 2 dl belega vina

Postopek

1Školjke preberemo, očistimo in operemo. Poškodovane in odprte školjke, ki se ob dotiku ne zaprejo, takoj zavržemo. Preostale školjke pod tekočo vodo temeljito očistimo, oščetkamo in za 20 minut namočimo v mrzlo, rahlo osoljeno vodo.

2Česen olupimo in drobno sesekljamo. Vejice peteršilja oplaknemo pod tekočo vodo, dobro otresemo in sesekljamo.

3V širok lonec damo oljčno olje. Dodamo česen in ga med mešanjem zelo na hitro popražimo. Ne sme se nam zažgati. Dodamo eno žlico drobtin, polovico sesekljanega peteršilja in vino. Dobro premešamo in zavremo.

4Ko vino zavre, v lonec stresemo očiščene školjke in jih potrosimo s preostalim peteršiljem. Lonec pokrijemo in školjke na visoki temperaturi kuhamo 10 minut. Lonec med kuhanjem večkrat dobro potresemo. Odprte školjke poberemo iz lonca in jih damo v skledo. Tiste školjke, ki se niso odprle, zavržemo.

5V lonec z omako stresemo preostale drobtine. Dobro premešamo. Omako kuhamo še 1 do 2 minuti, potem pa jo polijemo po školjkah. Jed jemo z rokami, ob njej postrežemo svež kruh. Dober tek!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite