Odlična jed za popestritev jedilnika.
Sestavine
- 2 šopka rdečega treviškega radiča
- 8 rezin specka
- 8 rezin sira provolone
- sol
- poper
- olivno olje
Priprava
1Šopka operemo in dobro posušimo s čisto krpo ali papirnato brisačo. Odrežemo pecelj, vendar ga pustimo toliko, da se listi še vedno držijo skupaj. Nato šopka prerežemo navpično na štiri dele.
2Vzamemo en del, rahlo razpremo liste in med njih damo rezino sira, zapremo liste in okrog spodnjega dela ovijemo rezino specka, da se listi skupaj s sirom lepo povežejo oziroma zaprejo.
3Zavitke nato zložimo na pekač pokrit s peki papirjem, malo posolimo in popopramo samo zgornji del, saj je že sam speck dovolj začinjen. Preko zgornjega dela pokapamo olivno olje.
4Damo v naprej ogreto pečico na 180 °C in pečemo od 5 do 10 minut, oziroma toliko časa, da se sir stopi, speck postane hrustljav in radič skuhan.