Tatarski biftek s sardelami

Znam svetuje

Tatarski biftek s sardelami in kaprami je namaz, ki je po okusu malo bolj pester od obiฤajnih receptov za tatarski biftek. Ta jed je prava poslastica za ljubitelje mesnih okusov in igrivega prepletanja tekstur. S kombinacijo sveลพega govejega mesa, aromatiฤnih zaฤimb in dodatkom sardel ustvarimo jed, ki nas bo osvojila s svojo intenzivnostjo in edinstvenim karakterjem.

Pri pripravi tatarskega bifteka je kljuฤno izbrati najboljลกe goveje meso. Goveje meso nareลพemo na drobne koลกฤke ali ga zmeljemo, da dobimo gladko in homogeno teksturo. Preden postreลพemo tatarski biftek, ga okrasimo s sveลพimi zeliลกฤi, kot je nasekljan peterลกilj ali koper, kar bo jedi dodalo sveลพino in barvitost.

Tatarski biftek s sardelami je popolna jed za ljubitelje intenzivnih okusov in igrivih kombinacij. Je odliฤna predjed ali tudi glavna jed, ki nas bo navduลกila s svojo bogato aromo in teksturo.

Sestavine za tatarski biftek

  • 400 g govejega fileja, odleลพanega
  • 3 rumenjaki
  • ลพliฤka majoneze
  • 1 ฤebula
  • 2 stroka ฤesna
  • poper
  • ลพliฤka peterลกilja
  • sardelni fileti
  • ลพliฤka kaper
  • ลพliฤka paprike
  • ลพliฤka kumine
  • ลพliฤka gorฤice
  • ลพliฤka drobnjaka
  • sol

Postopek

1Meso oฤistimo ลพil in loja in ga na drobno sesekljamo. Malo ga solimo, dodamo ลพlico vode ali vina in dobro premeลกamo.

2Dodamo zmlete zaฤimbe: ฤebulo, ฤesen, peterลกilj, poper, zdrobljene fileje sardele, papriko, kumino, gorฤico in drobnjak. ฤŒe nam katera od zaฤimb ne ustreza, jo lahko izpustimo. Vseh zaฤimb naj ne bo preveฤ.

3Vse zmeลกamo v gladko maso in po potrebi dosolimo. Meso hranimo v hladilniku, dokler ga ne postreลพemo, da ohranite sveลพino Zraven ponudimo opeฤen kruh.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite