Tatarski biftek s sardelami

Znam svetuje

Tatarski biftek s sardelami in kaprami je namaz, ki je po okusu malo bolj pester od običajnih receptov za tatarski biftek. Ta jed je prava poslastica za ljubitelje mesnih okusov in igrivega prepletanja tekstur. S kombinacijo svežega govejega mesa, aromatičnih začimb in dodatkom sardel ustvarimo jed, ki nas bo osvojila s svojo intenzivnostjo in edinstvenim karakterjem.

Pri pripravi tatarskega bifteka je ključno izbrati najboljše goveje meso. Goveje meso narežemo na drobne koščke ali ga zmeljemo, da dobimo gladko in homogeno teksturo. Preden postrežemo tatarski biftek, ga okrasimo s svežimi zelišči, kot je nasekljan peteršilj ali koper, kar bo jedi dodalo svežino in barvitost.

Tatarski biftek s sardelami je popolna jed za ljubitelje intenzivnih okusov in igrivih kombinacij. Je odlična predjed ali tudi glavna jed, ki nas bo navdušila s svojo bogato aromo in teksturo.

Sestavine za tatarski biftek

  • 400 g govejega fileja, odležanega
  • 3 rumenjaki
  • žlička majoneze
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • poper
  • žlička peteršilja
  • sardelni fileti
  • žlička kaper
  • žlička paprike
  • žlička kumine
  • žlička gorčice
  • žlička drobnjaka
  • sol

Postopek

1Meso očistimo žil in loja in ga na drobno sesekljamo. Malo ga solimo, dodamo žlico vode ali vina in dobro premešamo.

2Dodamo zmlete začimbe: čebulo, česen, peteršilj, poper, zdrobljene fileje sardele, papriko, kumino, gorčico in drobnjak. Če nam katera od začimb ne ustreza, jo lahko izpustimo. Vseh začimb naj ne bo preveč.

3Vse zmešamo v gladko maso in po potrebi dosolimo. Meso hranimo v hladilniku, dokler ga ne postrežemo, da ohranite svežino Zraven ponudimo opečen kruh.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite