Svinjski medaljoni z omako

Znam svetuje

Mehko in sočno meso ter smetanova omaka – kaj je lahko boljšega.

Sestavine

  • 1 svinjska ribica
  • 1 žlico gorčice s semeni
  • sol, poper
  • 0,5 dl oljčnega olja
  • 1 žlica zelenega popra
  • 2 dcl sladke smetane
  • 1 dcl suhega belega vina
  • 1 žlička masla

Postopek

1Svinjski file oziroma svinjsko ribico razrežemo na približno dva centimetra debele rezine, ki jih ne potolčemo. Iz oljčnega olja, gorčice, soli in popra pripravimo marinado, v njej pa pustimo zrezke približno pol ure. 

2V ponvi razpustimo maslo in na njem popečemo kose svinjske ribice. Dve minuti na vsaki strani bo dovolj. Nato prilijemo belo vino in še minuto kuhamo na močnem ognju. Zmanjšamo ogenj in primešamo še sladko smetano in zeleni poper. Na kratko podušimo in odstavimo z ognja.

3Postrežemo takoj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite