Jed, ki nas ne bo pustila ravnodušne.
Sestavine
- 4 ramsteke
- moko
- 300 g šalotk
- 2 žlici oljčnega olja
- maslo
- žlica sladkorja
- 200 ml goveje opsnove
- 6 žlic suhega belega vina
- 2 žlici gorčice
- sol
- poper
Priprava
1Zrezke ramsteka solimo, popramo in narahlo pomokamo. Šalotke olupimo in razrežemo na 4 ali 8 delov.
2Segrejemo veliko ponev, dodamo olje in zrezke popečemo na vsaki strani po eno minuto. Dodamo maslo in pečemo naprej, dokler zrezki niso pripravljeni. Kdaj bodo, je odvisno od nas. Nekateri preprosto imamo radi zrezke bolj in nekateri manj popečene. Narejen ramstek vzamemo iz ponve in prekrijemo z alu folijo.
3V ponvi pražimo šalotke, dokler ne ovenijo. Potresemo jih s sladkorjem in karameliziramo. Prilijemo jušno osnovo in vino ter kuhamo toliko časa, da tekočina povre. Vmešamo gorčico, po želji še posolimo in popramo.
4V ponev damo meso, pokrijemo in pustimo 5 minut pri miru. Potresemo z opranim in drobno sesekljanim drobnjakom.