Na enostaven način pripravljeni puranji zrezki v naravni omaki. V svetu kulinarike, kjer raznolikost mesa ponuja široko paleto okusov in tekstur, puranje meso zaseda posebno mesto zaradi svoje nežnosti, nizke vsebnosti maščob in prilagodljivosti pri pripravi.
Puranje meso je znano po svoji nizki vsebnosti maščob in visoki vsebnosti beljakovin, kar ga postavlja v središče zanimanja tistih, ki sledijo zdravim prehranskim smernicam. Meso purana je lahko prebavljivo, primerno je za diete, ki vključujejo nizko vsebnost ogljikovih hidratov in visoko vsebnostjo beljakovin.
Sestavine za puranje zrezke v naravni omaki
- 4 srednje veliki puranji zrezki
- 2 žlici olja
- sol
- poper
- mleta rdeča paprika
- drobnjak
Postopek
1Puranje zrezke operemo pod hladno vodo in popivnamo tekočino, da so čim bolj suhi, ko jih položimo v olje.
2S tem preprečimo nezaželeno špricanje olja.
3V ponvi segrejemo olje, nanj pa nežno položimo zrezke, ki smo jih posolili, popoprali in dodali ščepec mlete paprike.
4Popečemo jih z ene in druge strani, nato pa zalijemo s toplo vodo. Dodamo nekaj svežega (ali posušenega) drobnjaka, ki smo ga drobno sesekljali in pokuhamo.
5Zrezki so pripravljeni čez približno 20 minut.