Na enostaven naฤin pripravljeni puranji zrezki v naravni omaki. V svetu kulinarike, kjer raznolikost mesa ponuja ลกiroko paleto okusov in tekstur, puranje meso zaseda posebno mesto zaradi svoje neลพnosti, nizke vsebnosti maลกฤob in prilagodljivosti pri pripravi.
Puranje meso je znano po svoji nizki vsebnosti maลกฤob in visoki vsebnosti beljakovin, kar ga postavlja v srediลกฤe zanimanja tistih, ki sledijo zdravim prehranskim smernicam. Meso purana je lahko prebavljivo, primerno je za diete, ki vkljuฤujejo nizko vsebnost ogljikovih hidratov in visoko vsebnostjo beljakovin.
Sestavine za puranje zrezke v naravni omaki
- 4 srednje veliki puranji zrezki
- 2 ลพlici olja
- sol
- poper
- mleta rdeฤa paprika
- drobnjak
Postopek
1Puranje zrezke operemo pod hladno vodo in popivnamo tekoฤino, da so ฤim bolj suhi, ko jih poloลพimo v olje.
2S tem prepreฤimo nezaลพeleno ลกpricanje olja.
3V ponvi segrejemo olje, nanj pa neลพno poloลพimo zrezke, ki smo jih posolili, popoprali in dodali ลกฤepec mlete paprike.
4Popeฤemo jih z ene in druge strani, nato pa zalijemo s toplo vodo. Dodamo nekaj sveลพega (ali posuลกenega) drobnjaka, ki smo ga drobno sesekljali in pokuhamo.
5Zrezki so pripravljeni ฤez pribliลพno 20 minut.