Polnjene paprike

Znam svetuje

Poletna jed, ki je enostavna za pripravo in jo imamo vsi radi.

Sestavine za polnjene paprike

  • 12 paprik โ€“ vrsta babura

Nadev

  • 1 kg meลกanega mletega mesa
  • 100 g riลพa
  • 2 veฤji ฤebuli
  • 2 stroka ฤesna
  • 1 jajce
  • sveลพ peterลกilj
  • sol in poper
  • oljฤno olje

Omaka

  • 1 veฤja ฤebula
  • 1 strok ฤesna
  • 2 konzervi pelatov (500 g)
  • 1 liter juhe
  • 1 ลพlica sladke paprike
  • ฤili po okusu
  • sol
  • poper
  • oljฤno olje
  • majaron
  • bazilika

Postopek

1V veฤjem loncu, v katerem bomo kuhali paprike, segrejemo malo oljฤnega olja. Vse tri ฤebule drobno nasekljamo, damo v lonec, solimo in popraลพimo, da se razpustijo. Dodamo drobno nasekljan ฤesen in popraลพimo toliko, da ฤesen zadiลกi.

2Pribliลพno dve tretjini ฤebule vzamemo iz lonca in prestavimo v posodo. Pelate zmiksamo s paliฤnim meลกalnikom in jih prelijemo v lonec k preostali ฤebuli. Dodamo ลกe sladko papriko in ฤili v prahu (po okusu), solimo, popramo in dodamo zaฤimbe. Omako premeลกamo, 5 minut ลกe kuhamo in lonec odstavimo.

3ฤŒebuli, ki smo jo odvzeli, dodamo riลพ, jajce, meso, nasekljan peterลกilj, sol in poper. Dobro premeลกamo, najbolje kar z rokami.

4Paprikam pri peclju izreลพemo pokrovฤke, odstranimo jim semena in jih operemo. Napolnimo jih z maso, ki naj ne sega ฤisto do vrha, saj vsebina malo naraste. Zapremo s pokrovฤki in tesno drugo zraven druge, zloลพimo v lonec s paradiลพnikovo omako (lahko v 2 nadstropji).

5Paprike zalijemo z juho, po potrebi je damo veฤ, saj morajo biti paprike v celoti pokrite. ฤŒe nam je ostalo kaj mase, oblikujemo kroglice in jih dodamo v lonec. Kuhamo pribliลพno eno uro in postreลพemo s pire krompirjem.

V naลกi spletni trgovini se nahajajo vrhunski izdelki po neverjetnih cenah

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite