Pečen piščanec polnjen z gobami za ljubitelje perutnine in aromatičnih gob.
Sestavine
- 1 piščanec
- 750 g svežih šampinjonov
- 4 jajca
- 200 ml kisle smetane
- 3 žlice drobtin
- peteršilj
- 1 žlica vegete
- sol
- poper
- olje
Postopek
1Gobe nasekljamo na drobno, pristavimo ponev, vlijemo olje in v segreto damo peči šampinjone. Ko izpari voda, dodamo nasekljan peteršilj ter jajca in premešamo.
2Gobam dodamo drobtine, vegeto, kislo smetano, solimo, popramo in premešamo.
3Z nadevom napolnimo celega piščanca, ga zapremo s kuharsko vrvico. Naoljimo pekač, z oljem pokapamo tudi piščanca, dolijemo 200 ml vode in ga pečemo približno(odvisno od velikosti piščanca) 1 uro na 220 stopinjah.