Jajčevci polnjeni z mletim mesom

Znam svetuje

Jajčevci, polnjeni z mesom in mocarelo, so eden najbolj klasičnih receptov priprave te poletne zelenjave.  

Sestavine za jajčevce polnjene z mletim mesom

  • 2 velika jajčevca
  • 250 g mocarele
  • 250 ml paradižnikove omake
  • 1 čebula
  • 300 g mletega mesa
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sveža bazilika
  • sol in poper
  • 80 g sveže naribanega parmezana

Postopek

1Jajčevce prerežite po dolžini, odstranite peclje in z ostrim nožem izrežite sredico, tako da pustite približno 0,5 cm širok rob. Izdolbite z žlico, pazite, da ne poškodujete olupka.

2Sredico narežite na približno 1 cm velike kocke. Na enako velike kocke narežite tudi mocarelo in jo dobro odcedite. Čebulo olupite in drobno nasekljajte.

3Polovice jajčevcev kuhajte v slani vodi 4–5 minut. Nato jih postavite z odprtino navzdol na cedilo, da se dobro odcedijo.

4V večji ponvi segrejte 2 žlici oljčnega olja in na njem na zmerni temperaturi posteklenite sesekljano čebulo.

5Dodajte mleto meso in med stalnim mešanjem pražite 10–15 minut, da spremeni barvo. Med peko ga posolite.

6Dodajte narezano sredico jajčevcev in na zmerni temperaturi dušite še približno 15 minut, občasno premešajte.

7Vmešajte paradižnikovo omako in kuhajte dodatnih 5 minut. Dodajte sveže nasekljano baziliko (nekaj listov prihranite za okras).

8Pustite, da se mesna zmes nekoliko ohladi, nato jo preložite v skledo. Dodajte mocarelo in polovico sveže naribanega parmezana. Na rahlo naoljen pekač položite olupke jajčevcev in jih napolnite z nadevom. Po vrhu potresite s preostalim parmezanom.

9Pečico segrejte na 220 °C in pecite približno 20 minut, da se sir lepo zapeče. Pečene polnjene jajčevce okrasite s svežo baziliko in takoj postrezite.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite