Za prave gurmane.
Sestavine
- 700 g dobro uležane goveje pljučne pečenke
- 30 g parmezana
- 15 kaper
- 200 g rukole
- 1/2 limone
- 1 dcl olivnega olja
Priprava
1Kos goveje pljučne pečenke očistimo, operemo in do suhega obrišemo. Govejo plučno pečenko zavijemo v prozorno folijo za živila in damo zamrznit v zmrzovalnik.
2Zamrznjeno govejo pečenko odvijemo in narežemo na tanke rezine, ki jih zložimo na krožnik, pokrijemo s prozorno folijo ter pustimo stati na sobni temperaturi, da se odtalijo. Odtaljeno govejo plučno pečenko osušimo s kuhinjsko krpo in zložimo na večji krožnik ali pladenj. Pljučno pečenko prelijemo z olivnim oljem.
3Rukolo očistimo, operemo in osušimo. Nastrgamo parmezan in ga posujemo po rezinah pljučne pečenke. Dodamo kapre in rukolo. Ožamemo limono in s sokom pokapljamo po rukoli in mesu. Karpačo postrežemo takoj. Okrasimo ga z rezinami jabolk ter vejico zelenja.