Goveji karpačo

Znam svetuje

Za prave gurmane.

Sestavine

  • 700 g dobro uležane goveje pljučne pečenke
  • 30 g parmezana
  • 15 kaper
  • 200 g rukole
  • 1/2 limone
  • 1 dcl olivnega olja

Priprava

1Kos goveje pljučne pečenke očistimo, operemo in do suhega obrišemo. Govejo plučno pečenko zavijemo v prozorno folijo za živila in damo zamrznit v zmrzovalnik.

2Zamrznjeno govejo pečenko odvijemo in narežemo na tanke rezine, ki jih zložimo na krožnik, pokrijemo s prozorno folijo ter pustimo stati na sobni temperaturi, da se odtalijo. Odtaljeno govejo plučno pečenko osušimo s kuhinjsko krpo in zložimo na večji krožnik ali pladenj. Pljučno pečenko prelijemo z olivnim oljem.

3Rukolo očistimo, operemo in osušimo. Nastrgamo parmezan in ga posujemo po rezinah pljučne pečenke. Dodamo kapre in rukolo. Ožamemo limono in s sokom pokapljamo po rukoli in mesu. Karpačo postrežemo takoj. Okrasimo ga z rezinami jabolk ter vejico zelenja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite