Zmrzovanje

Znam svetuje

Globoko zmrznjena ลพivila nam omogoฤajo, da imamo vedno pri roki najrazliฤnejลกa ลพivila in nismo vezani samo na sezonska ali draga ลพivila. Globoko zmrzovanje ohranja vrednost snovi v ลพivilih: vitamine, mineralne snovi in druge bioloลกko polno vredne sestavine.

Biftek in zrezke pravilno oblikujemo in vsak kos posebej zavijemo v papir, nato pa kose damo v posodo za zmrzovanje in pustimo zmrzniti. Juhe in redke jedi zmrzujemo v posodicah in vreฤkah. Vedno pustimo 2 cm prostora, drugaฤe se vreฤka preluknja a pokrov dvigne.

Fiลพol pred zmrzovanjem 2 minuti kuhamo, ga zamrznemo na ravni podlagi in ลกele nato damo v vreฤke. Zdrลพi celo 10 mesecev.

Zelenjavo, kot sta paprika ali narezan por, zmrzujemo v posodicah, iz katerih lahko kadarkoli odvzamemo potrebno koliฤino. Temperatura v navadnem zmrzovalniku naj bo med -18 in -22 ยฐC. Notranja temperatura veฤine ลพivil naj bi bila -18 ยฐC, da prestane dolgotrajnejลกo shranjevanje, ne da bi se pokvarila in izgubila okus. Vsekakor se izplaฤa imeti termometer, da lahko kadarkoli preverimo temperaturo.

Pomembno je tudi pravilno odmrzovanje zmrznjenih ลพivil, da se ne pokvari njihov okus in kakovost. V hladilniku naj se odmrzujejo jagodiฤevje, peฤkasto sadje, mleko in mleฤni izdelki, meso, divjaฤina in perutnina. Pri sobni temperaturi lahko odmrzujemo testo in veฤino surovega, toplotno neobdelanega peciva. V mikrovalovni peฤici odmrzujemo sadje zelenjavo ribe in ลพe pripravljene jedi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite