Testo je osnova vsake dobre picete, zato je pomembno, da je testo dobro pripravljeno. S tem preprostim receptom lahko pripravite mehko in okusno testo za picete, ki je popolna podlaga za vaše najljubše sestavine. Sledite korakom in postopkom ter uživajte v okusnih domačih picetah.
Sestavine za testo za picete
- 500 g moke (lahko uporabite navadno ali pa pšenično polnozrnato moko)
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlička soli
- 7 g suhega kvasa (ali pa 20 g svežega kvasa)
- 3 žlice oljčnega olja
- 300 ml tople vode
Postopek
1V veliki posodi zmešajte moko, sladkor in sol.
2V ločeni posodi zmešajte kvas in toplo vodo ter pustite stati 5 minut, dokler kvas ne začne pene.
3Dodajte oljčno olje v mešanico kvasa in vode.
4Zlijte mešanico kvasa in vode v posodo z moko in začnite mešati. Postopoma dodajajte preostalo vodo, dokler ne dobite mehkega in elastičnega testa.
5Prekrijte posodo s testom s čisto krpo in pustite, da testo vzhaja na toplem mestu približno 1 uro.
6Ko je testo dovolj vzhajano, ga prenesite na pomokano površino in ga razdelite na enake kose. Vsak kos zvijte v kroglico in pustite počivati še nekaj minut.
7Na pomokani površini razvaljajte vsako kroglico testa v tanko piceto v željeno velikost.
Testo je zdaj pripravljeno za polnjenje s sestavinami in pečenje v pečici na 220°C približno 10-15 minut ali dokler pica ne postane zlato rjava. Dober tek!