Testo za picete

Znam svetuje

Testo je osnova vsake dobre picete, zato je pomembno, da je testo dobro pripravljeno. S tem preprostim receptom lahko pripravite mehko in okusno testo za picete, ki je popolna podlaga za vaše najljubše sestavine. Sledite korakom in postopkom ter uživajte v okusnih domačih picetah.

Sestavine za testo za picete

  • 500 g moke (lahko uporabite navadno ali pa pšenično polnozrnato moko)
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlička soli
  • 7 g suhega kvasa (ali pa 20 g svežega kvasa)
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 300 ml tople vode

Postopek

1V veliki posodi zmešajte moko, sladkor in sol.

2V ločeni posodi zmešajte kvas in toplo vodo ter pustite stati 5 minut, dokler kvas ne začne pene.

3Dodajte oljčno olje v mešanico kvasa in vode.

4Zlijte mešanico kvasa in vode v posodo z moko in začnite mešati. Postopoma dodajajte preostalo vodo, dokler ne dobite mehkega in elastičnega testa.

5Prekrijte posodo s testom s čisto krpo in pustite, da testo vzhaja na toplem mestu približno 1 uro.

6Ko je testo dovolj vzhajano, ga prenesite na pomokano površino in ga razdelite na enake kose. Vsak kos zvijte v kroglico in pustite počivati še nekaj minut.

7Na pomokani površini razvaljajte vsako kroglico testa v tanko piceto v željeno velikost.

Testo je zdaj pripravljeno za polnjenje s sestavinami in pečenje v pečici na 220°C približno 10-15 minut ali dokler pica ne postane zlato rjava. Dober tek!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite