Biskvitno testo brez tehtanja

Znam svetuje

Sestavine tega kot oblak rahlega testa odmerite samo z jedilno žlico.

Sestavine

  • 10 jušnih žlic moke
  • 10 jušnih žlic mleka (ali navadni jogurt in ostala mleka) 
  • 10 jušnih žlic olja
  • 10 jušnih žlic sladkorja (rjavi, kokosov sladkor, javorov sirup, agavin sirup …) 
  • 2 velika jajca ali 3 majhna
  • čajna žlička pecilnega
  • vaniljev sladkor ali vaniljev strok (sredina stroka, kjer je seme) 

Priprava

1Jajca penasto umešamo, sproti jim dodajamo sladkor in vaniljev sladkor. Ko pod metlicami mikserja več ne čutimo kristalov, je sladkor stopljen. Dodamo mleko in olje.

2Moko in pecilni prašek skupaj presejemo in postopoma z žlico dodajamo v zmes. Pripravimo model za torte z luknjo v sredini (kot za marmornati kolač), ga namažemo z maslom in rahlo pomokamo. Višek moke stresemo iz modela.

3Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Maso za biskvit vlijemo v model in položimo v pečico. Pečemo 30 minut. Biskvit preverimo z zobotrebcem, ki ga potisnemo globoko v testo. Če zobotrebec ostane suh, je biskvit pečen.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite