Bananin kruh s koščki čokolade je slasten in sočen posladek, ki združuje sladkost zrelih banan z bogatimi okusi čokolade. Ta preprost recept vas bo očaral s harmonično kombinacijo mehkobe bananinega testa in nežnih, stopljenih koščkov čokolade, ki se topijo v ustih ob vsakem ugrizu. Pri pripravi tega kruha se združita aromatična banana in sladka čokolada, ustvarjajoča nepozabno doživetje za vaše brbončice. Bananin kruh ne samo, da odlično diši med peko, ampak tudi navduši s svojo sočnostjo, ki ostane ohranjena še dolgo po tem, ko je iz pečice. To je odlična izbira za zajtrk, popoldansko malico ali kot sladico ob kavi, ki vas bo popeljala v svet preprostih, a izjemno okusnih užitkov.
Sestavine
- 3 zrele banane
- 2 jajci
- 130 g zmehčanega masla
- 50 g medu
- 50 g sladkorja
- 200 g bele moke
- 1 pecilni prašek
- šepec soli
- 1/2 žličke cimeta
- 1/2 žličke grenkega kakava v prahu
- 70 g temne čokoladnih kapljic
Postopek
1Tri banane olupimo in jih z vilicami zmečkamo. Rumenjake in sladkor penasto vmešamo, dodamo zmečkane banane, maslo in med ter premešamo.
2Vse preostale sestavine, razen čokolade, najprej zmešamo med seboj, nato pa jih med stalnim mešanjem postopoma dodajamo v zmes. Če nimamo čokoladnih kapljic, lahko tablico temne čokolade narežemo na manjše koščke.
3Nekaj čokoladnih kapljic prihranimo za na vrh, ostale z lopatko vmešamo v maso. Beljake stepemo v trd sneg in jih z lopatko počasi vmešamo v zmes. Pekač za peko kruha dobro namažemo z maslom, vanj prelijemo zmes in potresemo s preostalimi čokoladnimi kapljicami.
4Pečico segrejemo na 180 °C in pečemo 50 do 60 minut. Preden ga vzamemo iz pečice, naredimo test z zobotrebcem.
Ali ste vedeli?
Zgodovina bananinega kruha: Bananin kruh ima korenine v Združenih državah Amerike in se je razvil kot kreativna rešitev za uporabo preveč zrelih banan. Ljudje so začeli vključevati banane v pekovske recepte, kar je privedlo do nastanka tega okusnega kruha.
Bogastvo hranil v bananah: Banane so odličen vir vitaminov, mineralov in vlaknin. V bananinem kruhu ne le prispevajo k sladkemu okusu, ampak tudi zagotavljajo hranljivo vrednost.
Raznolikost čokolade: Dodatek koščkov čokolade prinaša dodaten sloj okusa in teksture. Čokolada v kruhu stopi med peko, kar ustvari sočne in gostočokoladne območje, ki je prava poslastica.
Priljubljenost med peko doma: Bananin kruh je postal priljubljen recept za domačo peko, še posebej med tistimi, ki radi eksperimentirajo z dodatki, kot so oreščki, rozine ali kokos.
Enostavna priprava za vsakdanje užitke: Priprava bananinega kruha je enostavna in ne zahteva posebnega znanja peke. To je odlična možnost za tiste, ki si želijo uživati v domačem pekovskem izdelku brez prevelikega truda.
S to zanimivo kombinacijo banane in čokolade boste zagotovo ustvarili slasten kruh, ki bo očaral vse ljubitelje sladkih dobrot.