Zdrobovi žličniki naših babic

Morda vas zanima

- Oglas -

Zdrobovi žličniki naših babic prikličejo čase iz otroštva. Najboljša juha je še vedno babičina.

Sestavine

  • 1 jajce
  • 60 g zdroba
  • ščepec soli
  • malce masla

Postopek

1V globok krožnik ubijemo jajce, dodamo sol in vse skupaj dobro razžvrkljamo.

2Dodamo stopljeno maslo in dobro premešamo.

3Postopoma dodajamo zdrob ter z vilico ves čas mešamo in poskrbimo, da ni grudic. 1 jajce in 60 g zdroba je približna količina, saj je vse odvisno od velikosti jajca. Zdrob dodajamo, da nastane srednje gosta zmes.

4V kropu ali direktno v vrelo juho dodamo z žlico oblikovane žličnike. Kuhamo jih na zmernem ognju 10 do 15 minut.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi