Jušni gresovi žličniki

Morda vas zanima

- Oglas -

Raziskujete tradicionalne slovenske recepte ali iščete hitro in okusno prilogo za vašo naslednjo juho? Odkrijte naš preprost recept za jušne gresove žličnike – priljubljeno slovensko jed, ki v katerikoli juhi doda globino in teksturo.

Ne le, da so gresovi žličniki hitro pripravljeni, ampak so tudi odlična možnost za vse, ki iščejo avtentične in domače okuse.

Sestavine za jušne gresove žličnike

  • 100g gresa (to je približno pol skodelice)
  • 1 jajce
  • sol
  • Če želite, malo sveže sesekljanega peteršilja ali drobnjaka za dodaten okus

Postopek

1V skledi združite gres, jajce, sol in zelišča, če jih uporabljate. Premešajte, dokler ne dobite goste mase, ki se ne prijema sklede.

2V velikem loncu zavrite vodo. Dodajte ščep soli.

3Ko voda zavre, z žlico za sladoled ali z dvema žlicama oblikujte majhne žličnike. Če uporabljate dve žlici, z eno žlico zajamite maso, z drugo pa jo oblikujte v žličnik in ga previdno spustite v vrelo vodo.

4Kuhanje žličnikov ne traja dolgo. Ko žličniki priplavajo na površje, so praviloma kuhani. Pustite jih vreti še dodatnih 2-3 minute, nato jih s penavko odstranite iz vode.

5Žličnike postrezite v juhi ali kot prilogo k mesnim jedem.

Nasvet

Če želite bolj kompaktno teksturo, lahko dodate malo pšenične ali koruzne moke v maso, vendar ne preveč, da žličniki ne postanejo pregosti.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad