Kukmaki v juhi

Znam svetuje

Kukmaki v juhi so odliฤna jed na ลพlico, ki nam poboลพa brbonฤice. Gobe dajo juhi prav poseben okus in omamen vonj.

Sestavine za kukmake v juhi

  • 400 g kukmakov
  • 500 g krompirja
  • 1 mali korenฤek
  • 1 ฤebula
  • peterลกilj

Postopek

1Zelenjavo operemo in nasekljamo. Gobe oฤistimo, operemo pod tekoฤo vodo, posuลกimo s papirnato brisaฤko. Velike gobe prereลพemo na pol, majhne pustimo cele.

2Korenฤek nareลพemo. Ponev segrejemo, dodamo olje, korenฤek prepraลพimo, dodamo sesekljamo ฤebulo in gobe. Praลพimo 5 do 7 minut.

3V loncu zakuhamo 2,5 litra vode. Dodamo olupljen krompir, narezan na kocke. Ko voda ponovno zavre, dodamo tudi prepraลพene gobe in zelenjavo. Kuhamo do vretja, kar traja ลกe pribliลพno 15 minut.

4Pripravljeno juho postreลพemo in po njej potresemo sveลพe sesekljane zaฤimbe, kot je peterลกilj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite