Kukmaki v juhi so odliฤna jed na ลพlico, ki nam poboลพa brbonฤice. Gobe dajo juhi prav poseben okus in omamen vonj.
Sestavine za kukmake v juhi
- 400 g kukmakov
- 500 g krompirja
- 1 mali korenฤek
- 1 ฤebula
- peterลกilj
Postopek
1Zelenjavo operemo in nasekljamo. Gobe oฤistimo, operemo pod tekoฤo vodo, posuลกimo s papirnato brisaฤko. Velike gobe prereลพemo na pol, majhne pustimo cele.
2Korenฤek nareลพemo. Ponev segrejemo, dodamo olje, korenฤek prepraลพimo, dodamo sesekljamo ฤebulo in gobe. Praลพimo 5 do 7 minut.
3V loncu zakuhamo 2,5 litra vode. Dodamo olupljen krompir, narezan na kocke. Ko voda ponovno zavre, dodamo tudi prepraลพene gobe in zelenjavo. Kuhamo do vretja, kar traja ลกe pribliลพno 15 minut.
4Pripravljeno juho postreลพemo in po njej potresemo sveลพe sesekljane zaฤimbe, kot je peterลกilj.