DomovOZNAKEAgaricus campestris

Agaricus campestris

Kukmaki v juhi

Kukmaki v juhi so odlična jed na žlico, ki nam poboža brbončice. Gobe dajo juhi prav poseben okus in omamen vonj. Sestavine 400 g kukmakov500 g...

Solata s kukmaki

Solata s kukmaki je zelo okusna, nasitna in sočna jed. Lahko jo postrežemo samostojno ali kot prilogo. Sestavine 400 g svežih kukmakov3 paprike (rdeča, rumena, zelena)1...

Kukmaki iz pečice

Kukmaki iz pečice so še en izmed načinov priprave teh odličnih gob. Najboljši oziroma najbolj primerni so malo manjši kukmaki. Večje raje uporabimo za...

Kukmaki s smetano in čebulo

Kukmaki s smetano in čebulo so odlični v kombinaciji z mesnimi in zelenjavnimi jedmi. Kukmaki so na sploš vsestranska kulinarična goba. Pražimo jih, pripravljamo...

Travniški kukmak (Agaricus campestris)

Pri nas uspeva veliko vrst kukmakov, ki so večinoma vse užitne in okusne gobe. V grobem jih delimo na tiste, pri katerih meso ob...

Ne spreglejte