Juha s posebnim okusom bi lahko opisali ta recept, saj ima kremasta juha iz vodne kreše in zelenih listov redkvic svežo, spomladansko aromo, ki prija brbončicam.
Sestavine
- 300 g krompirja
- 2 žlički masla
- 400 g vodne kreše
- 100 g zelenih listov redkvic
- 4 žlice jogurta ali kisle smetane
- sol
- poper
Postopek
1Krompir olupimo in narežemo na majhne kocke. V globoki kozici na zmernem ognju stopimo maslo.
2Vodno krešo in zelene liste redkvic speremo in osušimo ter dodamo v kozico. Med kuhanjem mešamo 3 minute. Nato dodamo 1,5 l mrzle vode in na koščke narezan krompir. Solimo in popramo. Ko juha zavre, zmanjšamo ogenj in kuhamo 25 minut.
3Juho zmešamo s paličnim mešalnikom. Preden jo postrežemo, dodamo v vsak krožnik žlico jogurta ali kisle smetane in potresemo s sveže mletim poprom.