Kremasta grahova juha

Znam svetuje

Kremasta grahova juha je polnega okusa in lepe barve, pa še zdrava. Grah namreč pomlajuje telo od znotraj, saj ima veliko hranilnih snovi: magnezij, železo in baker, ki sodelujeta kot ekipa, saj baker pomaga železu, da se sprosti v krvi, ter mangan. Z uživanjem graha si krepimo okostje, preprečujemo osteoporozo, izboljša presnovo.

Sestavine za kremasto grahovo juho

  • 300 g izluščenega graha
  • 300 g krompirja
  • 60 g maščobe
  • 100 g čebule
  • strok česna
  • šopek peteršilja
  • sol
  • poper
  • ščepec sladkorja
  • kisla smetana ali jogurt

Postopek

1Čebulo nasekljamo in prepražimo v posodi, v kateri bomo kuhali juho. Ko zadiši, dodamo še nasekljan česen. Krompir olupimo, narežemo na večje kocke in ga prav tako prepražimo s čebulo in česnom. Naj se malo prepraži, nakar vse zalijemo s hladno vodo, solimo, popramo in kuhamo, da bo krompir mehak. Ko je kuhan, ga z vilicami pretlačimo in pokritega pustimo v tekočini.

2Na maščobi dušimo grah in mu med dušenjem dodamo ščep sladkorja in zeleni peteršilj. Če je potrebno, ga zalijemo z malo vodo, ravno toliko, da se ne prismodi.

3Ko je grah mehak, ga dodamo vročemu, kuhanemu krompirju in juho spasiramo. Dodamo tudi eno žlico kisle smetane, jogurta ali mleka.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite