Kremasta grahova juha

Znam svetuje

Kremasta grahova juha je polnega okusa in lepe barve, pa ลกe zdrava. Grah namreฤ pomlajuje telo od znotraj, saj ima veliko hranilnih snovi: magnezij, ลพelezo in baker, ki sodelujeta kot ekipa, saj baker pomaga ลพelezu, da se sprosti v krvi, ter mangan. Z uลพivanjem graha si krepimo okostje, prepreฤujemo osteoporozo, izboljลกa presnovo.

Sestavine za kremasto grahovo juho

  • 300 g izluลกฤenega graha
  • 300 g krompirja
  • 60 g maลกฤobe
  • 100 g ฤebule
  • strok ฤesna
  • ลกopek peterลกilja
  • sol
  • poper
  • ลกฤepec sladkorja
  • kisla smetana ali jogurt

Postopek

1ฤŒebulo nasekljamo in prepraลพimo v posodi, v kateri bomo kuhali juho. Ko zadiลกi, dodamo ลกe nasekljan ฤesen. Krompir olupimo, nareลพemo na veฤje kocke in ga prav tako prepraลพimo s ฤebulo in ฤesnom. Naj se malo prepraลพi, nakar vse zalijemo s hladno vodo, solimo, popramo in kuhamo, da bo krompir mehak. Ko je kuhan, ga z vilicami pretlaฤimo in pokritega pustimo v tekoฤini.

2Na maลกฤobi duลกimo grah in mu med duลกenjem dodamo ลกฤep sladkorja in zeleni peterลกilj. ฤŒe je potrebno, ga zalijemo z malo vodo, ravno toliko, da se ne prismodi.

3Ko je grah mehak, ga dodamo vroฤemu, kuhanemu krompirju in juho spasiramo. Dodamo tudi eno ลพlico kisle smetane, jogurta ali mleka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite